Sorbet arbuzowy




Nic tak nie poprawia humoru w lato jak zimne lody :)
Osobiście uwielbiam sorbety - zawierają dużo więcej owoców i są naturalnie słodkie.
Tak więc chciałabym podzielić się z Wami przepisem na sorbet arbuzowy :)






Przygotowujemy:

minimum 0,5kg arbuza

cukier puder

sok z cytryny

szampana



Arbuza łuskamy z pestek, miąższ wkładamy do miski.

Do miąższu dodajemy 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki soku z cytryny i pół kieliszka szampana.
Wszystko razem miksujemy.

Wkładamy do zamrażarki na 0,5 godziny, po tym czasie wyjmujemy i miksujemy ponownie.
Później mrozimy znowu minimum 1,5 godziny.

Podajemy w salatereczkach ozdobione kawałkiem arbuza lub listkami mięty.


3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz ♥

Copyright © 2014 Maleńka bloguje , Blogger