Sorbet arbuzowy
Nic tak nie poprawia humoru w lato jak zimne lody :)
Osobiście uwielbiam sorbety - zawierają dużo więcej owoców i są naturalnie słodkie.
Tak więc chciałabym podzielić się z Wami przepisem na sorbet arbuzowy :)
Przygotowujemy:
minimum 0,5kg arbuza
cukier puder
sok z cytryny
szampana
Arbuza łuskamy z pestek, miąższ wkładamy do miski.
Podajemy w salatereczkach ozdobione kawałkiem arbuza lub listkami mięty.
Do miąższu dodajemy 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki soku z cytryny i pół kieliszka szampana.
Wszystko razem miksujemy.
Wkładamy do zamrażarki na 0,5 godziny, po tym czasie wyjmujemy i miksujemy ponownie.
Później mrozimy znowu minimum 1,5 godziny.
Wszystko razem miksujemy.
Wkładamy do zamrażarki na 0,5 godziny, po tym czasie wyjmujemy i miksujemy ponownie.
Później mrozimy znowu minimum 1,5 godziny.
Podajemy w salatereczkach ozdobione kawałkiem arbuza lub listkami mięty.
wygląda bardzo smakowicie! Zapraszam do siebie:)
OdpowiedzUsuńdziękuję :) oczywiście odwiedzę :)
Usuńo, musi być smaczny :)
OdpowiedzUsuń