Krówka by Gellwe

W tym roku pośród ciast świątecznych miejsce na stole znalazła również Krówka od Gellwe.
Łatwe w przygotowaniu ciasto z proszku, a w dodatku pyszne. Nie jest to jednak klasyczna krówka.

'Zestaw do samodzielnego montażu' kosztuje około 6 złotych.
Oprócz tego trzeba doliczyć dodatkowe składniki:
4 jajka
paczka krakersów
troszkę cukru, cukru pudru, kawy rozpuszczalnej
orzechy
500 ml śmietanki 30%

Jest ono bardzo łatwe do przygotowania - wszystkie saszetki są opisane, a na opakowaniu jest instrukcja step by step.
Ciasto składa się z biszkoptowego spodu, delikatnego nieprzesłodzonego kremu, warstwy krakersów, masy krówkowej i jest posypane orzechami.
Ogólnie jestem za własnymi wypiekami, a nie ciastami w proszku, no ale cóż.. czasem można się pokusić.
U mnie w domu zostało przyjęte z wielką ciekawością i smakiem.
Nie jest ono zbyt słodkie, delikatna kompozycja jest idealną propozycją do kawy :)

Co sądzicie o ciastach w proszku? :]

26 komentarzy:

  1. dobra alternatywa jak nie ma się czasu, lub zbytnich zdolności kulinarnych, ja mimo, że kocham gotować często korzystam z babeczek z Gellwe czy Delecty, bo są szybkie do zrobienia :)
    a to ciasto wygląda niesamowicie kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadzam się z Tobą. U mnie właśnie to takie szybkie ciasto, poza tym domowej roboty domek Baby Jagi i babka herbaciana :-)

      Usuń
  2. Jak to mówi moja mama " robota dla leniwych" ;d.
    Ja osobiście wolę sama coś upiec ; )

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności ,3
    chociaż u mnie w domu same pieczemy ciasta nie robimy z takich 'gotowców' raczej ale to nie zmienia faktu ze chętnie bym spróbowała Twojego :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Lepsze są ciasta, które robimy ze świeżych składników. To jest dobry pomysł dla tych, którzy się śpieszą (ciasto z proszku zawsze wyjdzie) lub mają dwie lewe ręce do pieczenia :)
    Pozdrawiam
    M

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To właśnie było opcją na szybko :-) Też wolę te ze świeżych składników - wtedy wiem co jem :-)

      Usuń
  5. Te ciasta w proszku zawsze tak kuszą.. swoją prostotą:D Ale nigdy jeszcze nie miałam okazji pobawić się:)
    Twoje wyszło identyczne jak z obrazka! Super :):D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, kuszą :) Mnie zawsze kusiły te muffinki wszystkie, ale jednak zawsze domowe górą ;) A z proszku jadłąm tylko na jakichś wigiliach klasowych..

      Usuń
  6. Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że jest wśród nas wielu kuchcików :) Zapraszam do zakładki kulinaria, może coś Cię zainspiruje :)

      Usuń
  7. mój mąż lubi takie placki. Jak ma jakiś ochotę sam sobie kupuje kartonik a ja mu tylko całość przygotowuje :)) Ja wolę piec tradycyjnie, ale czego nie robi się dla mężczyzn :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha oni trochę na łatwiznę idą :P ale mój za te wszystkie ciasta i ciasteczka mój robi pyszne spaghetti i kebaby :D

      Usuń
  8. Odpowiedzi
    1. Jak dla mnie ten biszkopt mógłby być niższy ;)

      Usuń
  9. nie przepadam za ciastami w proszku - wolę sama coś upiec, ale to ciasto wygląda wyjątkowo apetycznie :D

    OdpowiedzUsuń
  10. ja jestem jak najbardzej za! o ile gotowanie jeszcze mi wychodzi, tak pieczenie wcale... wiec wszelka pomoc jest mile widziana :) pewnie nie jest to za zdrowe, ale o zdrowych slodyczach niewiele slyszalam :)
    pozdrawiam, A

    OdpowiedzUsuń
  11. ale mi narobiłaś ochoty na ciasto! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Z gotowców ostatnio robiłam babeczki Delecty :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie w domu wypróbowano kilka 'pudełek' Gellwe - kremówki wadowickie, krówkę, karpatkę ;)

      Usuń
  13. Zdarzało mi się dawniej kupować ciasta w proszku, obecnie jedną z moich pasji jest pieczenie ciast, więc już nie czuję potrzeby ich kupowania.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam kuchareczkę :) Też lubię eksperymentować w kuchni, a nie iść na łatwiznę ;)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy komentarz ♥

Copyright © 2014 Maleńka bloguje , Blogger